MATTI T RAJALA
Eduskuntaan ja oikeudenmukaisuutta politiikkaan numerolla 30

Miksi nuoren kannattaa äänestää.

Itse näin keski-ikäisenä kolmen lukiota käyneen  ja kaksi ammattikoulua käyneen isänä ajattelin kirjoittaa miksi nuorten kannattaa äänestää.

Me elämme demokraattisessa yhteiskunnassa missä käydään neljän vuoden välein vaalit jossa valitaan 200 ihmistä edustamaan ja ajamaan asioita. Nämä 200 kansanedustajaa tulevat eri puolueista ja jokaisella puolueella on erilaiset arvot. Nämä arvot tai niiden yhteensovittaminen määrittelee tulevan nelivuotiskauden millaista politiikkaa me täällä Suomessa harrastamme.

Viime eduskuntavaaleissa 2015 jätti todella paljon nuoria äänestämättä ja tämä on huolestuttavaa. Itse uskon siihen että nuorissa on meidän tulevaisuus ja nuoret tulevat vielä muuttamaan tätä yhteiskuntaa, mutta tällä hetkellä me puhumme niin suurista asioista että ennenkuin tämä muutos on mahdollista niin ainoa keino vaikuttaa omaan tulevaisuuteen on äänestää sellaista puoluetta ja ehdokasta mikä on valmis ajamaan nuoria huolestuttavia asioita.

Itse ammattiyhdistysliikkeen aktiivina huolestuttaa se miten epävakaiksi on tehty nuorille työmarkkinat. Pätkätyöt, 0-tunti sopimukset ym. ovat lisääntyneet. Myös täällä on paljon ihmisiä kenelle ei makseta kunnollista palkkaa työstään millä tulisi toimeen. Minua huolestuttaa myös se miten ihmisiä eriarvoistetaan ja myös poliittisilla päätöksillä syrjäytetään. Meidän kaikkien täytyisi olla saman arvoisia ja jokaista täytyy tukea on hänen lähtökohtansa mikä tahansa.

Siispä kehotankin nuoria kävelemään 14.4 äänestämään, tehkää vaalikoneita, miettikää mitkä on niitä asioita mikä ratkaisee teidän tai teidän läheistenne tulevaisuutta ja vakautta. Onko se sitten työllistyminen kunnollisin työehdoin, yrittäjyys, ilmastonmuutos tai jokin muu. Ensisijaisesti on tärkeää mennä äänestämään ja vaikuttaa omaan tulevaisuuteenne.

Teillä on suuri valta, jokaisen ääni on yhtä tärkeä ja yksikin ääni voi olla se ratkaiseva.


Matti Rajala