MATTI T RAJALA
Eduskuntaan ja oikeudenmukaisuutta politiikkaan numerolla 30

Kirjoitukseni Auranmaan viikkolehdessä 29.3.2019

Miksi äänestää?

Kun nyt olen tehnyt vaalityötäni toreilla ja kauppojen edessä, niin minulle on tullut useita kertoja esille kysymys, miksi äänestää kun kuitenkaan mikään ei muutu?

Ymmärrän erittäin hyvin tämän ajattelutavan siinä vaiheessa jos on mennyt usko politiikkaan ja on passivoitu ihmisiä lisäämällä heille enemmän ongelmia ratkaistaviksi.

Mutta silti jos otetaan esimerkiksi viime eduskuntavaalit vuonna 2015 oli selvä esimerkki siitä että jos tavalliset ihmiset jättävät äänestämättä niin silloin ainakin muuttuu. Oikeistopuolueiden saadessa äänistä voiton ja varsinkin kun ne pystyvät muodostamaan hallituskokoonpanon ja pitää myös muistaa että hallitus tekee aina hallituspuolueiden näköistä politiikkaa.  Tämä on nyt nähty kun ns. normaalien ihmisten ostovoimaa on rajoitettu rajusti. Mitä jos kävisikin niin että me saisimme aktivoitua näitä nukkuvia äänestämään (vähävaraisia, nuoria ja palkansaajia), millainen olisi yhteiskuntamme nyt?

Itse uskon siihen että politiikassa täytyy mennä ihmisarvot edellä, markkinat eivät saa mennä ihmisen edelle koskaan. Meillä on paljon ihmisiä jotka ovat niin sanotusti pudonneet tai on pudotettu kelkasta ja puhutaan samaan aikaan syrjäytymisen ehkäisemisestä vaikka politiikassa on nyt jatkuvasti syrjäytetty tietoisesti ihmisiä markkinoiden, rahan ja vallanhimon takia.

Olisiko seuraavalla hallituskaudella mahdollisuus maksuttomaan toiseen asteeseen, tehdäänkö oikeudenmukaista ilmastopolitiikkaa, tullaanko takaisin aitoon kolmikantaiseen sopimusjärjestelmään, nostetaanko ihmiset pois tuloloukuista ja pidetäänkö me vanhuksistamme huolta ettei rahan himo määrää sitäkin.

Olisiko nyt 2019 vaaleissa meillä mahdollisuus muuttaa politiikan suuntaa ja luoda uskoa myös heille ketkä kysyivät minulta miksi äänestää.

Neuvoni on myös että kävelkää vaaliuurnille ja äänestäkää.

Jos me työläiset, työttömät, nuoret, eläkeläiset ja muut jätämme äänestämättä niin totuus on se että kyllä siltikin muuttuu, mutta paljon huonommaksi kun raha menee ihmisten hyvinvoinnin edelle.

Itse uskon muutokseen, uskotko sinä?

Matti Rajala Turun puuseppäin aon pj, Pöytyän kuntavaltuutettu ja eduskuntavaaliehdokas (Vas)


  • Miksi äänestää
    Miksi äänestää